Laseren is inmiddels een echt begrip geworden. Voorheen werd het gezien als een dure en luxe behandeling en waren de klinieken waar laserontharing werd aangeboden beperkt. Dat betekende dan toch maar scheren of waxen en je ergeren aan de ingegroeide haren en alle andere ongemakken wat het tijdelijk ontharen met zich meebrengt.
Gelukkig hebben we nu meer opties. De ene laserkliniek na de andere opent zijn deuren. Alleen hoe weet je welke betrouwbaar is en of ze de lasers goed toepassen, rekening houdend met jouw huidskleur en haartype? Wij informeren je hier graag over.
Wie kan er een laserkliniek openen?
Er gelden in Nederland (nog) geen regels voor het openen van een laserkliniek. Zonder opleiding of achtergrond in de cosmetica, huidverbetering, laserontharen mag jij een kliniek openen. Daarom is het van belang om als consument door te vragen. Welke opleiding heeft de medewerker afgerond? En met welk apparaat werken ze? Werken ze hygiënisch en veilig? Geven ze de juiste informatie wat betreft verwachtingen? We lichten het een en ander toe.
Welke lasersoorten zijn er op de markt?
Er zijn verschillende type lasers op de markt. De bekendste zijn: de diodelaser, alexandriet-laser en de Nd:YAG-laser. Alle drie goede lasers en allen met een net andere werking. De diodelaser wordt al ruim 20 jaar toegepast in klinieken en is daardoor de bekendste variant op de markt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. De diodelaser kan voor alle huidtypen worden gebruikt, mits het apparaat goed wordt ingesteld.
De Alexandriet-laser is een goede laser voor de blanke huid en de Nd:YAG werkt het beste op donkerdere huidtypes.
Uiteindelijk is het vooral van belang dat de laser goed wordt toegepast. Een goede laserkliniek stelt het apparaat zodanig in dat er geen enkele kans op verbranding is. Hierbij wordt rekening gehouden met je huidtype, huidskleur, leeftijd, hormonen en medicatie. Vraagt de medewerker hier niet naar of wordt er geen intakegesprek gevoerd? Dan kunt u het beste van de behandeling afzien.
Wie voert de behandeling uit?
Vraag altijd wie de behandeling uitvoert en welke opleiding de behandelaar heeft genoten. Dan bedoelen we niet alleen de training voor het laseren bij de leverancier van het apparaat. Maar heeft de behandelaar de opleiding tot schoonheidsspecialist, huidtherapie of dermatologie afgerond? De reden dat dit van belang is, is omdat zij allen ruime kennis hebben van de anatomie van de huid en daarmee ook de gevaren van laseren voor de huid. Zij kunnen u veiliger en beter behandelen.
Wat kan ik verwachten?
Laserklinieken adverteren er vaak mee: 100% haarvrij in slecht 5 behandelingen. Wij adviseren u dit bij voorbaat niet te vertrouwen. Hoe vaak u een behandeling nodig heeft is afhankelijk van hoe uw huid en haren hierop reageren. De laser moet maar net het haarzakje vernietigen wanneer deze zich in de groeifase bevindt. Is dit niet het geval, dan hopen we dat dit tijdens de volgende behandeling het geval is. Er kan uiteraard wel een indicatie worden gegeven. Dit is vaak 6-10 behandelingen. De haren kunnen in de loop der jaren terug groeien. Daarom is het van belang jaarlijks nog een 1 nabehandeling uit te laten voeren. Ook dit zijn zaken waar een goede laserkliniek en behandelaar u op zou wijzen.
Maak de juiste keuze
Laseren bij Amaryllis?
Bij Amaryllis werken wij met de diode laser. Dit is de laservariant die al 20 jaar marktleider is en waar het meeste wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Er zijn online veel succesverhalen te vinden van mensen die dankzij de diode laser volledig haarvrij zijn. Onze medewerkers hebben allen een relevante opleiding afgerond. U kunt er gerust op zijn dat u veilig en effectief wordt behandeld. Mocht u interesse hebben in een behandeling bij Amaryllis, neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag verder.